Haarlem – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een ernstig geweldsincident donderdagmiddag omstreeks 17:30 uur op de Zwemmerslaan in Haarlem (Schalkwijk), waarbij een man ernstig gewond raakte als gevolg van een schietpartij. In de auto zaten, naast het slachtoffer, twee Haarlemmers van 20 en 23 jaar, deze zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De rol van eenieder wordt onderzocht.

Gezien de ernst van de verwondingen werd ook direct het Mobiel Medisch Team gealarmeerd om het slachtoffer aan zijn verwondingen te helpen. Het slachtoffer is na behandeling door ambulancepersoneel per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling van zijn verwondingen.

De politie is een Team Grootschalige Opsporing gestart. Wat de aanleiding is voor de schietpartij is nog niet bekend en wordt onderzocht. Volgens diverse buurtbewoners zou de mishandeling te maken hebben met een drugsdeal. De auto van het slachtoffer heeft lange tijd met een draaiende motor op de locatie gestaan. Met speurhonden werd de buurt onderzocht.

Mensen die getuige zijn geweest of anderszins informatie hebben die voor de politie van belang kan zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, via 0900-8844