Bloemendaal – De dierenambulance heeft het de laatste weken behoorlijk druk met alle vogels en andere dieren die het behoorlijk moeilijk hebben door het barre winterweer. Op de Korte Kleverlaan hadden kinderen van kinderopvang Les Petits de afgelopen dagen al een gewonde meerkoet en een gewonde meeuw op het bevroren water zien zitten. De dierenambulance was daarom donderdagmiddag opgeroepen om de gewonde vogels te helpen. De meerkoet had zijn pootje gebroken en bij de meeuw hing zijn vleugel er los bij.

De vogels lieten zich echter niet met brood pakken en daarom is de assistentie van het duikteam van de brandweer ingeroepen. Deze kwamen met een wagen ter plaatse. De duikers gingen het water in en de kinderen van Let Petits keken aandachtig door het raam naar de reddingsoperatie van de brandweer en dierenambulance. De meerkoet had er alleen geen zin in om gered te worden, de meeuw liet zich uiteindelijk wel in een hoek drijven en vangen. De meeuw gaat mee naar het vogelhospitaal voor verzorging. Ondertussen waren de kinderen van een ander kinderdagverblijf ook buiten komen kijken hoe de brandweermannen hun werk deden.

Na een klein kwartiertje konden de brandweermannen weer terug naar de kazerne.