Haarlem – Bewoners van een flat aan de Gaasterlandstraat in Haarlem moesten zondagavond allerijl hun flat verlaten nadat er brand was ontstaan in een kelderbox. Het vuur werd even voor twaalven ontdekt waarop direct de brandweer is gealarmeerd. De brandweer was snel ter plaatse en al vrij snel werd de brand opgeschaald naar middelbrand.

Bewoners die hun flat moesten verlaten werden opgevangen in de galerij van een flat aan de Waddenstraat en een paar kleine kinderen werden tijdelijk opgevangen in een ambulance. Bij de brand raakte gelukkig niemand gewond, wel werden er een aantal mensen gecontroleerd op rookinhalatie.

Nadat het vuur onder controle was en de flat weer was geventileerd, konden de bewoners na een uur weer terug in hun flat. Wat de oorzaak van de brand is geweest is vooralsnog onbekend.