Wormer – De brand in de cacao-fabriek in het Noord-Hollandse plaatsje is zo goed als onder controle. Dat meldde de politie rond 22.00 uur. Het sein brand meester is nog niet gegeven.

Er bestaat nog wel een kans dat de schoorsteen bovenop de cacaofabriek instort als gevolg van de brand die er woedt. Omstanders worden daarom op afstand gehouden. Dat meldde een politiewoordvoerder. Volgens hem zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen bij de brand, die rond half 8 uitbrak. Er zouden meerdere explosies hebben plaatsgevonden. Diverse brandweerkorpsen zijn uitgerukt. Niemand is gewond geraakt.

Een rode gloed boven de cacao fabriek is op grote afstand te zien. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. Het bedrijf is in de regio beter bekend als ‘Cacao de Zaan’. Volgens ooggetuigen sloegen de vlammen uit de schoorsteen. Het vuur woedt nu alleen nog binnen de fabriek.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er mensen in het pand aan het werk, maar die konden op tijd wegkomen.

In een opslagloods van het bedrijf woedde eind 2003 ook een brand. Daar lag toen 12.000 tot 13.000 ton cacao opgeslagen. Het duurde dagen voordat de brandweer het vuur helemaal had geblust. Het vet in de bonen en poeder maakten het lastig de brand te blussen.