Hoofddorp – De politie heeft donderdagmiddag dankzij alerte getuigen twee woninginbrekers aangehouden. De agenten kregen rond 15.45 uur een melding dat in een woning op Lauwers meerdere mannen aan het inbreken waren. De inbrekers gingen er met een onbekend geldbedrag en sieraden vandoor. De getuigen gaven de agenten een duidelijk signalement van de daders en een deel van een kenteken van de vluchtauto.

De politiemensen hebben direct een onderzoek ingesteld.Twee verdachten, een 20-jarige Amsterdammer en een 36-jarige man uit Veenendaal, werden op de Van den Berghlaan aangehouden. Één van hen had een deel van de buit bij zich. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter is naar de derde verdachte gezocht echter deze wist te ontkomen. De auto waarmee de inbrekers waren gevlucht is aangetroffen op de Van den Berghlaan. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.