Haarlemmerliede – Bij een groot ongeval op de A9 zijn zaterdagochtend drie personen gewond geraakt. Het ongeval vond even na vijf uur plaats. Door nog onbekende oorzaak raakte drie personen auto’s met elkaar in botsing. Twee voertuigen kwamen in de rechter vangrail tot stilstand, bij een derde auto braken de wielen van het voertuig af en schoot de auto nog ongeveer 100 meter door over de vangrail.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. In totaal waren er vier personen bij de aanrijding betrokken waarvan er drie gewond zijn geraakt. Voor zover het er nu naar uitziet heeft de veroorzaker van het ongeval teveel alcohol genuttigd.

Door het ongeval ontstond er een grote ravage op de A9, de snelweg is hierdoor lange tijd gestremd geweest. Na ruim een uur is de oprit bij het Rotterpolderplein richting IJmuiden weer open gegaan waardoor het verkeer op de A9 via het Rotterpolderplein haar weg weer kon vervolgen.