Driehuis – Een politieagent in burger op een onopvallende politiemotor zag donderdag rond 18.15 uur een auto rijden op het Delftplein zonder verlichting. De bestuurder nam vervolgens een bocht te ruim, zigzagde op de weg en reed een verhoging op van een rotonde.

De motoragent bleef achter de auto rijden en vroeg assistentie om de auto langs de kant van de weg te zetten, aangezien het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol reed. Tijdens de rit kwam de automobilist meerdere keren op de verkeerde weghelft terecht en ging na grootlichtsignalen van tegenliggers telkens net op tijd weer naar zijn eigen weghelft.

Op de Vondellaan in Driehuis zetten politieagenten hun politieauto met zwaailicht en sirene aan op de rotonde. De 29-jarige IJmuidenaar botste tegen de politieauto. Niemand raakte gewond. De man stapte uit en gedroeg zich direct recalcitrant. Hij is geboeid en aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol, bij hem werd een promillage van 1,80 geconstateerd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed.