Badhoevedorp – Een ambulance van de regio Hollands Midden is donderdagavond compleet uitgebrand op de A4 bij Badhoevedorp. Even voor negenuur hoorde de chauffeur van de ambulance een raar geluid en zag rook uit de wagen komen. Hij besloot hierop de wagen ter hoogte van het knooppunt met de A9 aan de kant te zetten.

Eenmaal aan de kant heeft de chauffeur samen met de broeder de patient die werd vervoerd uit de wagen gehaald. Daarna was er geen redden meer aan en stond deze binnen de kortste keren in lichterlaaie. De ziekenwagen was met spoed onderweg naar het OLVG in Amsterdam om daar een patiënt weg te brengen.

De brandweer spoedde zich naar de A4 om de brand te blussen, dit kostte nog de nodige moeite. De snelweg was door de brand lange tijd afgesloten voor al het verkeer. De patiënt is door een andere ambulance opgehaald en alsnog naar het ziekenhuis vervoerd. Van de wagen bleef verder weinig meer over.