Haarlem – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.10 uur drie verdachten aangehouden voor een beroving onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de kruising Gierstraat/Breestraat. Het drietal was nadat zij het slachtoffer, een 19-jarige man, hadden beroofd, gevlucht richting de Botermarkt. Agenten kregen een signalement van de drie daders en stelden direct een onderzoek in.

Zij troffen de daders aan op de Brouwersvaart. Één van hen kon direct worden aangehouden. Omdat de andere twee daders niet wilden stoppen is er een waarschuwingsschot gelost. Na korte achtervolging konden deze twee daders ook worden aangehouden. Het drietal, twee Haarlemmers van 16 jaar en een 15-jarige jongen uit Vogelenzang, zijn ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak.