Hoofddorp – In een hotel langs de A4 bij Hoofddorp is zondagochtend rond half negen een vrouw doodgeschoten. De dader(s) zijn gevlucht in onbekende richting, zo maakte de politie zondag bekend.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart. Het gaat om het van der Valk-hotel Schiphol A-4, net langs de snelweg bij het brugrestaurant. Het hotel ligt op een kilometer afstand van luchthaven Schiphol.

Volgens een woordvoerder van het hotel is het pand niet gesloten. „Gasten kunnen, ondanks het politie-onderzoek, in en uit. Daar hebben we onze oplossingen voor.” Zij kan niet bevestigen dat de schietpartij zich in de lobby heeft afgespeeld, zoals enkele media meldden.

In een verklaring stelt de directie van het Van der Valk-hotel Schiphol A-4 dat de daders van de schietpartij dankzij een geavanceerd camerasysteem in het hotel snel kunnen worden geïdentificeerd. „Directie en personeel betreuren dit vreselijke incident. Medewerkers van het hotel hebben met gevaar voor eigen leven getracht het incident te voorkomen”, zo meldt de directie. Voor de medewerkers is slachtofferhulp ingeschakeld.

In hetzelfde hotel kwam in april 2009 een 22-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland) om het leven door een schietpartij. Er werden drie verdachten aangehouden.