Haarlem – De brandweer had maandag aan het einde van de ochtend de grootste moeite om een brand te blussen in een loods aan de Harmejansweg in Haarlem. Het vuur was doorgeslagen naar de bosjes tussen het spoor en de loods en via het dak en de zijkant moest het vuur bestreden worden.

Op de plaats tussen de loods en het spoor, beschut met bosjes, woont volgens buurtbewoners Hans ‘ Bibber’ , een man zonder huis en heeft hier al zijn spullen opgeslagen. Volgens deze buurtbewoner moest de man al eerder zijn woonplaats verlaten wegens de brandveiligheid.

Na een half uur was het vuur onder controle. Het treinverkeer moest op last van de brandweer langzamer rijden omdat de brandweer naast het spoor aan het blussen was. De zwerver is na medische verzorging door de politie aangehouden in verband met betrokkenheid bij de brand.