Haarlem – De strijd om kiezers te winnen in de aanloop van de Provinciale Staten verkiezing van aanstaande woensdag is volop los gebarsten. Vele partijen proberen op het laatste moment nog de zwevende kiezer naar zich toe te trekken.

Mark Rutte van de VVD heeft zaterdagochtend om 11 uur Haarlem aangedaan. Hij was op de Grote Markt in de binnenstad van Haarlem en sprak daar met het winkelend publiek. Helaas voor Mark begon het net om die tijd te regenen. De stoet trok van de Grote Markt over de wekelijkse zaterdagmarkt en vervolgens door de Grote Houtstraat. Rutte sprak met vele passanten. Af en toe moest zijn bril worden drooggemaakt vanwege de hevige regenval. In de winkel van Jansje sprak hij ook met een aantal medewerkers.

Zijn collega Job Cohen van de PvdA kwam om half twaalf met de Zuidtangent naar Haarlem. Cohen liep vervolgens ook naar de Grote Markt waar hij ook met winkelend publiek sprak. Cohen en Rutte zijn elkaar echter niet tegen het lijf gelopen. Na een tocht over de Grote Markt, bij de bakker werden nog wat koeken gekocht, was het tijd voor Cohen om weer verder te gaan naar een andere stad om kiezers te winnen.