Haarlem – Het personeel van de ViVa! zorggroep Kennemerland overweegt om naar de rechter te stappen om het dreigend ontslag van 650 ViVa! medewerkers te voorkomen.

Maandagmiddag was het personeel weer bij elkaar om te bespreken welke stappen nu genomen moeten worden. Zaterdag kregen de personeelsleden een brief thuis waarin ViVa! schrijft dat thuiszorgmedewerkers in hogere salarisschalen een lager salaris moeten accepteren. Doen ze dat niet dan wordt er ontslag aangevraagd. Volgens de directie van de zorggroep is massa-ontslag onvermijdelijk als het personeel niet bereid is om 20 % loon in te leven.

De medewerkers en de bonden vinden de opstelling van de directie onacceptabel en willen nu dus naar de rechter stappen. De afgelopen weken hebben de medewerkers al meerdere keren actie gevoerd.