Haarlem – De Haarlemse brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag haar handen vol gehad aan meerdere brandende auto’s op het parkeerterrein van de Koepelgevangenis.

De brand werd rond vijf uur opgemerkt. Toen de brandweer arriveerde, bleken er al enkele auto’s in lichterlaaie te staan. Gevangenisbewaarders waren bezig te proberen om andere auto’s te redden. Brandweerlieden wisten het vuur snel onder controle te krijgen.

Door de brand zijn tenminste zeven auto’s beschadigd geraakt, waarbij vier voertuigen als verloren moeten worden beschouwd. De politie heeft het terrein afgezet voor sporenonderzoek.

De brand volgt een week nadat er elders in de stad, op nog geen kilometer afstand van de gevangenis, ook al sprake was van een fikse autobrand. Toen raakten in parkeergarage de Kamp tien auto’s beschadigd die verspreid stonden over vier verdiepingen van de garage. Ook die zaak heeft de politie in onderzoek.