Bloemendaal – De hockeyers van Bloemendaal hebben de thuiswedstrijd tegen Amsterdam met 3-1 gewonnen. Door de overwinning blijft Bloemendaal koploper.

Teun de Nooijer zette Bloemendaal twee minuten voor rust op voorsprong. Bovendeert zorgde in de 57ste minuut voor 2-0. Amsterdam deed twee minuten later wat terug. Derikx scoorde uit een strafcorner. Jamie Dwyer maakte aan alle zekerheid een einde door in de laatste minuut de 3-1 aan te tekenen voor de koploper. Amsterdam zakt gestaag op de ranglijst. Na de derde nederlaag op rij staat de ploeg vijfde.

In een ander Noord-Hollands onderonsje versloeg Pinoké Laren. Het werd 2-1. Matheson scoorde één minuut voor tijd het beslissende doelpunt voor de Amsterdammers. Daardoor gaat Pinoké Amsterdam voorbij op de ranglijst. Het staat nu vierde. De eerste vier van de ranglijst plaatsen zich voor de play-offs. Ondanks de nederlaag tegen Pinoké blijft Laren zesde. Wel heeft de ploeg van Oltmans een ruime achterstand op de plaatsen die recht geven op de play-offs.