Bloemendaal – De hockeymannen van Amsterdam kwamen in een doelpuntrijk duel niet verder dan een gelijkspel tegen Kampong. In het Wagener Stadion werd het 3-3. Pinoké haakt af voor de play-offs. Het verloor thuis met 3-0 van HGC. Bloemendaal en Laren waren respectievelijk SCHC en Oranje Zwart de baas.

Amsterdam begon uitstekend tegen het laaggeklasseerde Kampong. Santi Freixa en Mirco Pruyser zorgden voor een 2-0 voorsprong. De Utrechters kwamen voor rust nog langs zij. Direct na de thee werd het zelfs 2-3. Taeke Taekema scoorde uit een strafcorner de 3-3.

Door het puntenverlies van Amsterdam kon Pinoké een stap richting de vierde plaats zetten. De ploeg van Gilles Bonnet ging echter kansloos onderuit tegen HGC, dat deze week een nieuwe trainer aanstelde. In het Amsterdamse Bos werd het 3-0 voor de mannen uit Wassenaar. Door de nederlaag is de achterstand van Pinoké op nummer vier Amsterdam opgelopen tot vijf punten.

Bloemendaal blijft koploper. Het boekte een eenvoudige 3-0 zege op SCHC uit Bilthoven. Zonder de zwaar geblesseerde Jamie Dwyer, leidde de ploeg van Dave Smolenaars bij rust met 2-0. Teun de Nooijer nam beide doelpunten voor zijn rekening. Rogier Hofman bepaalde de eindstand op 3-0.