Rijsenhout – Een woning aan de Verremeer in Rijsenhout heeft in de nacht van dinsdag op woensdag aanzienlijke schade opgelopen door een brand. Rond een uur werd de brandweer gealarmeerd dat er brand zou woeden in het huis. Al snel werd de brand opgeschaald en werden er meer brandweervoertuigen naar het pand gestuurd. De bewoners van het pand konden de woning tijdig verlaten. Ze zijn door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie maar hoefden niet mee voor verdere controle.

Ondanks het adequate optreden van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de bovenetage van de woning compleet verwoest zou raken door de brand. Ook de woning naast het pand liep schade op doordat de brand via het dak was overgeslagen. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in een hennepplantage op de zolder van de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.