Vijfhuizen – Een automobilist raakte vrijdagochtend betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval in Vijfhuizen. De man reed in zijn auto op de Drie Merenweg richting Haarlem toen het ter hoogte van het Rotterpolderplein mis ging. Het slachtoffer raakte rond kwart over zeven van de weg, klapte op een vangrail boven het fietserstunneltje en kwam tegen het bord van knooppunt Rotterpolderplein tot stilstand.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse om hem te helpen. De brandweer werd ingeschakeld om het slachtoffer uit zijn wagen te bevrijden. Nadat het dak van de auto was verwijderd bleek ook het aanduidingsbord Rotterpolderplein te moeten worden weggehaald om hem uit zijn auto te kunnen halen. Hij is vervolgens naar het Kennemer Gasthuis overgebracht voor verdere verzorging. De verkeersongevallen analyse van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het verkeer ondervond de nodige hinder doordat de Schipholweg werd afgesloten en auto’s moesten omrijden.