IJmuiden – Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een busje in IJmuiden. Het slachtoffer reed rond kwart over twee over de Planetenweg toen hij werd geschept door een busje die de Voermanstraat wilde inrijden. Door de klapt viel de man hard op de grond.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, werden opgeroepen om het slachtoffer te verzorgen. Na de eerste medische zorg ter plaatse is de man met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, het traumateam is niet in IJmuiden ter plaatse gekomen. De brandweer heeft het wegdek met een hogedruk spuit gereinigd.

Bij de afwikkeling van het ongeval was er ook nog een aanrijding tussen een auto en een scooter. De automobilist gaf per ongeluk gas toen deze vermoedelijk door het ongeval was afgeleid. Hier bleef het gelukkig beperkt tot materiële schade.