Haarlem – Op initiatief van clublid Lou Hoogewerf is in het trappenhuis van ons clubhuis een eregalerij gekomen voor Olympisch kampioene en erelid Yvonne van Gennip. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 28 april was Yvonne zelf aanwezig om de eregalerij te onthullen. Yvonne liet weten blijverrast te zijn. Van voorzitter Sjoerd van Tiel kreeg Yvonne nog een kleine overhoring over enkele persoonlijke records.

Nadat Isabelle van Elst Yvonne van Gennip had geassisteerd bij de onthulling van de eregalerij stond voor ook nog een verrassing op de agenda. Isabelle kreeg uit handen van Yvonne van Gennip de Hopbeker uitgereikt. De hopbeker is voor een rijder of rijdster die in een seizoen heel veel progressie heeft geboekt. Isabelle deed dat het afgelopen jaar door veel persoonlijke maar ook veel clubrecords te verbeteren.

De Moerbeek beker, voor een clublid die een bovengemiddeld vrijwillige bijdrage levert aan de club, is dit jaar gegaan naar een duo. Tjarda Platvoet en Ramona van Leewen mochten dit jaar deze prijs ontvangen. Tjarda en Ramona hebben zich bijzonder ingezet voor het pupillen en junioren schaatsen binnen onze vereniging. Ramona nam de prijs in ontvangst, Tjarda geniet op dit moment namelijk van haar vakantie.

(tekst Niek Schaap)