Haarlem – Zevenhonderdtien Joden zijn in de oorlogsjaren uit Haarlem weggevoerd, zonder noemenswaardig verzet van de bevolking. Onder hen kinderen, baby’s en zelfs een 91-jarige vrouw die in de gaskamer van Sobibor werd omgebracht. Willemien Spook heeft het initiatief genomen om op 3 en 4 mei onder de titel ‘Ik schrijf je naam’ de namen van de slachtoffers op grote rollen papier te laten schrijven in de Janskerk in Haarlem.

De eerste die een naam zal schrijven, is rabbijn Shmuel Spiero. Het schrijven van de namen wordt op beeld vastgelegd. De fotoserie wordt als monument op internet geplaatst.
Op dinsdag 3 mei is de Janskerk van 10.00 tot 20.00 uur open, op woensdag 4 mei van 9.00 tot 16.00 uur. Op deze dagen kan iedereen die dat wil binnenlopen bij het Noord-Hollands Archief om een naam te schrijven. De namen worden ter plaatse uitgereikt en op een rol papier geschreven.

De lange stroken papier zullen in de Janskerk worden opgehangen.