Haarlem – Viva!Zorggroep is niet ingegaan op de eisen die Abavakabo FNV eerder stelde. Daarom organiseert de vakbond vandaag een actiebijeenkomst voor de stakers. Thuishulpen hebben het werk neergelegd.

De stakende ViVa! Thuishulpen leggen vandaag het werk neer omdat ze niet akkoord gaan met een loonsverlaging van 20 procent. ViVa! zorggroep heeft gedreigd de 650 thuishulpen collectief te ontslaan als ze niet bereid zijn hetzelfde werk voor minder loon te doen.

De stakende thuishulpen komen van 10:30 tot 12:30 uur op het Nieuwekerksplein in Haarlem samen om te protesteren tegen hun werkgever. Vakbondsbestuurders, een werknemer, een cliënt en een Tweede Kamerlid zullen het woord voeren. Als ViVa! Zorggroep de plannen ondanks de staking doorzet, zal Abvakabo FNV het collectief ontslag bij het UWV aanvechten.

Tot slot werd er door de werknemers een actielied gezongen.