Vogelenzang – Vrijdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een kleine vrachtwagen en een trein die vanuit Haarlem naar Den Haag reed. De trein heeft de vrachtwagen aan de achterkant geraakt en is daardoor door de slagboom heen gespiest. De chauffeur kwam er wonder boven wonder met lichte verwondingen af en is met duizeligheid naar het ziekenhuis afgevoerd.

Passagiers die in de trein zaten hebben geen verwondingen opgelopen. In eerste instantie zouden reizigers worden overgezet in bussen om verder vervoerd te worden maar uiteindelijk konden de passagiers blijven zitten en zijn met de trein verder gereden. Wel is een meisje uit de trein gehaald en met de taxi verder vervoerd omdat ze nog een examen moest maken.

Treinverkeer tussen Haarlem en Leiden is momenteel niet mogelijk. De ongevalleninspectie zal onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.