Bloemendaal – De hockeyers van Amsterdam hebben zaterdag, voor het eerst sinds 2004, de landstitel veroverd. Het team van trainer Taco van den Honert versloeg Bloemendaal op ‘t Kopje na strafballen. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Amsterdam had zondag het eerste duel in de best-of-threeserie met 3-2 gewonnen.

Bloemendaal startte sterk en kwam al na vier minuten op voorsprong. Rogier Hofman kreeg het doelpunt, dat tot stand kwam uit een rebound na een strafcorner, op zijn naam. Daarbij kreeg hij wel de nodige hulp van Klaas Vermeulen van Amsterdam, die de bal het laatste zetje gaf richting zijn eigen doel.

Mirco Pruyser, zondag ook al trefzeker in de eerste confrontatie, maakte op fraaie wijze gelijk. De aanvaller sloeg de bal uit een moeilijke hoek hard en hoog in de uiterste hoek.

In de tweede helft leek het een kwestie van tijd totdat Bloemendaal op voorsprong zou komen. Doelman Klaas Veering hield Amsterdam echter op de been en zorgde ervoor dat er een verlenging en uiteindelijk zelfs strafballen nodig waren. Daarin speelde Veering opnieuw een hoofdrol. In de reguliere serie stopte hij de inzet van Hofman. Aangezien Santi Freixa ook miste, kwamen er extra strafballen aan te pas. Veering stopte de inzet van Ronald Brouwer en gaf de hockeyers van Amsterdam eindelijk weer de titel.

Met name libero Taeke Taekema was blij. Voor de strafcornerspecialist van Oranje en Amsterdam was het zijn eerste landstitel in zijn loopbaan.