Haarlem – Een rode kat had een wel hele opmerkelijke plek om te zitten gekozen. Het beestje was onder een aanlegsteiger aan de Spaarndamseweg aan het Spaarne gaan zitten. Het beestje was behoorlijk aan het miauwen maar aan geen van de zijdes bij het water was een opening te vinden. De staart van de kat hing in het water en trok behoorlijk de aandacht.

Omdat het beestje echt via het water moest worden gered, werd de assistentie van de brandweer opgeroepen. Het duikteam kwam ter plaatse en een brandweerman ging te water om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden. De kat liet zich echter niet in een keer vangen en sprong in het water toen de hulpverlener hem wilde pakken. Een tweede poging ging wel goed en de kat werd uit het water gevist en opgevangen door personeel van de dierenambulance. Aanwezige kinderen klapten voor de reddingsactie van de brandweermannen.

Zaterdagavond moest de brandweer ook voor een kat in nood aan de Spaarndamseweg uitrukken. Een andere kat was toen onder de motorkap van een auto vast komen te zitten, dit was enkele meters van de aanlegsteiger vandaan.