Bloemendaal – In de ochtend van 30 juni zijn op diverse stranden aan de Noord-Hollandse kust ampullen met een gevaarlijke stof gevonden. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving worden de stranden van Zandvoort tot aan Heemskerk weer opengesteld. Inmiddels heeft het RIVM vastgesteld dat het om Calcium Carbide gaat.

Bij de strandopgangen vanaf Zandvoort tot aan Heemskerk worden tekstborden geplaatst die strandgangers waarschuwen.

Alertheid en voorzichtigheid wordt gevraagd en geboden. Mocht u echter een buisje zien liggen, dan raden wij aan deze niet op te pakken, zeker niet te breken en afstand te houden. Neem contact op met telefoonnummer 112 en meld de vindplaats”.

Zwemwater
Zwemmen is mogelijk, geadviseerd wordt voorzichtig en alert te zijn. Ook hier geldt, mocht u een buisje vinden, meldt dit via 112.