Hoofddorp – Bij een woningbrand de Haya van Somerensingel in Hoofddorp zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee volwassenen en drie kinderen om het leven gekomen. Omstreeks twee uur is de brand ontstaan. Omwonenden hebben ook een explosie gehoord.

De brand was volgens een woordvoerder van de brandweer snel onder controle. Omstreek vier uur kwam ook burgemeester Theo Weterings poolshoogte nemen bij dit drama.

Vermoedelijk zijn de slachtoffers de bewoners die op dit adres stonden ingeschreven: een 43-jarige man, zijn 35-jarige vrouw, en hun drie kinderen. Een jongen en twee meisjes van 11, 8 en 6 jaar oud. Het gezin woont sinds 2000 in Nederland en sinds 2010 in Hoofddorp. De politie is direct een grootschalig onderzoek begonnen. Daaruit moet de identiteit van de slachtoffers nog worden vastgesteld. Ook wordt onderzocht of er sprake is van een misdrijf. Er zijn aanwijzingen dat er sprake van een misdrijf kan zijn, hetgeen heeft geleid tot een grootschalig onderzoek. Dat onderzoek loopt nu en zodra meer bekend is worden daar mededelingen over gedaan.

De lichamen van de slachtoffers bevinden zich nog in de woning. De identiteit van de slachtoffers moet nog worden vastgesteld uit het onderzoek. In de directe omgeving van de slachtoffers is geschokt gereageerd op het tragische nieuws. Vanmorgen is direct contact gezocht met de school van de kinderen. Ook is er psychosociale zorg aanwezig.