Hoofddorp – Een 18-jarige Hoofddorpse bromfietser is maandagavond rond 22.40 uur ernstig gewond geraakt na een val op de Kaj Munkweg. De politie zag de bromfietser op de kruising Paxlaan/Burgemeester Pabstlaan door het rode licht rijden. De bromfietser had ook geen verlichting aan. De politie wilde de jongeman aan de kant zetten en zette een achtervolging in. Op de Kay Munkweg is deze achtervolging gestaakt omdat de bromfietser gevaarlijk reed. Vlak daarna zag de politie de bromfietser over de kop slaan en de bromfiets vloog door de lucht.

De bromfietser liep letsel op in zijn gezicht. Hij is vervoerd naar een ziekenhuis. De 18-jarige Hoofddorper is aangehouden voor gevaarlijk verkeersgedrag. De verdachte heeft meegewerkt aan een bloedonderzoek om te kijken of hij mogelijk onder invloed heeft gereden. De afdeling verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar het ongeval. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.