Haarlem – Een auto met twee inzittenden is in de nacht van maandag op dinsdag te water geraakt. Het ongeval gebeurde rond kwart voor twee. De auto reed vanaf de Amerikaweg richting Vijfhuizen toen het ter hoogte van de Jan van der Horststraat mis ging. De wagen raakte van de weg, klapte tegen twee bomen en belandde midden in de sloot naast de weg.

Hulpdiensten werden massaal opgeroepen om assistentie te bieden. De twee inzittenden, een 24-jarige Haarlemmer en een 24-jarige man uit Vijfhuizen zijn op het droge geholpen, mede met behulp van een 23-jarige Haarlemse man die had gereageerd op hulpgeroep. Ambulancepersoneel hebben de slachtoffers gecontroleerd op eventuele verwondingen maar ze kwamen met de schrik en spierpijn vrij. Wel zijn beide personen door de politie aangehouden omdat er mogelijk sprake was van alcoholmisbruik.

Een berger heeft de wagen later in de nacht opgetakeld uit het water. Dit verliep niet vlekkeloos en koste de nodige tijd omdat de kraan die in eerste instantie was opgeroepen niet toereikend was. Beide inzittenden kwamen later in de nacht terug naar de plek des onheils en konden zien hoe de kapotte wagen werd afgevoerd. De 24-jarige Haarlemmer bleek de bestuurder te zijn geweest. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uren.