Bloemendaal aan Zee – Een groep van 30 organisaties gaat op 27 Juli 2011 een nieuw wereldrecord in Bloemendaal aan Zee neerzetten. De actie is een initiatief van het van oorsprong Twentse bedrijf Asito en geeft het startsein voor een grote campagne omtrent duurzaamheid. Doel is om 1.000.000 miljoen mensen bewust te maken van milieuvriendelijk leven.

Helaas is de recordpoging mislukt, er waren slechts 149 mensen op de actie af gekomen en voor een wereldrecord waren er 283 nodig. Het is dus bij een Nederlands record gebleven.

Met de recordpoging hopen de organisaties mensen aan het denken te zetten en te inspireren en andere bedrijven te stimuleren mee te doen. Doel is om het Canadese record ‘De meeste mensen die waterkannen op hun hoofd dragen’ te verbeteren. Dit record werd nog geen twee maanden geleden op 7 mei 2011 in Woodbine Beach Park in Toronto, Ontario, Canada neergezet. Het oude record staat op 282 mensen. Het 1.000.000 druppels project hoopt veel meer mensen over te halen mensen mee te doen in Bloemendaal aan Zee.

Het doel was dat 283 mensen met een emmertje water op hun hoofd een afstand van 100 meter zouden afleggen waarna het emmertje weer in zee zou worden geleegd, deze recordpoging is dus helaas mislukt.