Haarlem – Bij saneringswerkzaamheden in het winkelcentrum van Schalkwijk is woensdagochtend brand ontstaan. Bij de Douglas winkel in het winkelcentrum is even na half negen brand ontstaan in een aggregaat die werknemers van zuurstof voorziet.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de korte felle brand in het apparaat snel kunnen blussen. Drie personen zijn bij de brand gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Uit voorzorg was ook het traumateam met de lifeliner naar het winkelcentrum gevlogen. Het winkelcentrum is tijdelijk afgesloten geweest voor het publiek. Na een klein uurtje konden de mensen weer naar binnen. De rook die daarna nog in het winkelcentrum hing was volgens de brandweer niet schadelijk.

Wat de oorzaak van de brand in de aggregaat was is vooralsnog onbekend.