Heemstede – Een oudere man is zaterdagmiddag zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval in Heemstede. Het slachtoffer stak rond kwart voor twee met zijn fiets de Valkenburgerlaan over toen hij een auto over het hoofd zag. De automobiliste week uit maar kon de fietser niet meer ontwijken en raakte hem vol op de voorkant van de auto. Door de klap vloog de man tegen een geparkeerde auto aan en kwam hard op het asfalt terecht. Door de uitwijkingsmanoeuvre reed de auto ook tegen een tegemoetkomende auto aan.

Hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. Na de eerste behandeling ter plaatse is de oudere man met zwaar hoofdletsel onder politiebegeleiding naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. De Valkenburgerlaan is lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer.