Vijfhuizen – Een auto is in de nacht van zondag op maandag te water geraakt. Even na half een kregen de hulpdiensten de melding dat het voertuig op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen in het water zou liggen. Brandweer, ambulance en politie kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.

Bij aankomst bleek er echter niemand meer in het voertuig te zitten of aan de kant te staan. Duikers van de brandweer hebben in het water naar de mogelijke slachtoffers gezocht naar deze niet aangetroffen. De auto, een Audi station wagen, bleek echter gestolen nummerplaten op het voertuig te hebben en ook was de wagen overgespoten van een gele naar een donkere kleur. Tevens zat er een gat in een van de achterdeuren en het vermoeden bestaat dat dit een kogelgat is.

De technische recherche is ter plaatse gekomen om een onderzoek naar de herkomst van het voertuig in te stellen. Nadat alle sporen in kaart waren gebracht heeft een berger het voertuig uit het water getakeld waarna hij elders verder zal worden onderzocht. Videobeelden van een nabijgelegen tankstation en de flitspalen op de Vijfhuizerdijk worden opgevraagd om te kunnen nagaan of de mogelijk inzittenden daarop te zien zijn.

Gezien het type voertuig bestaat het vermoeden dat de auto als vluchtauto heeft gediend of zou moeten dienen door de snelheid waarmee kan worden gereden.