Santpoort – Traditioneel staat de donderdag tijdens de Santpoortse feestweek in het kader van de kortebaan paardenraces. Dit jaar is de feestweek voor de 252e maal georganiseerd en ook vandaag is de Hoofdstraat in Santpoort omgetoverd tot een renbaan voor paarden. Dit jaar stonden er wederom 26 paarden aan de start. Het publiek genoot zichtbaar van de spectaculaire races van de paarden onder het genot van de nodige drank.

De speaker riep het publiek bij de kortebaan van Santpoort-Noord donderdag nog maar eens op om historie te schrijven. Er was nog een paar honderd euro nodig om een magisch record te vestigen. Zijn oproepen hadden succes want met 100.453 euro omzet bij de totalisator werd een nationaal record gevestigd.

Geen enkele kortebaan had ooit de grens van een ton gepasseerd. Santpoort-Noord ging er gisteren als eerste met 453 euro overheen. Vorig jaar was de koers op de Hoofdstraat tot 91.739,50 euro gekomen. Dat was toen ook al meer dan behoorlijk. Overigens won Ruud Pools met Attila de ontmoeting.