Spaarnwoude – De eerste editie van het muziekfestival Dutch Valley op recreatieterrein Spaarnwoude is zeer regenachtig verlopen. Maar dat heeft bezoekers, van wie velen poncho’s en laarzen droegen, er zaterdag niet van weerhouden naar hun favoriete artiesten te luisteren.

De organisatie is van plan volgend jaar weer een Dutch Valley te houden. Volgens een woordvoerder zijn er bijna 30.000 festivalgangers op het terrein. ,,Wij vinden dat niet slecht voor een eerste keer.” Volgens de zegsman telde Lowlands ,,de eerste keer maar ongeveer 6000 man.” De organisatie wil het maximumaantal bezoekers van 30.000 volgend jaar verdubbelen.

De bezoekers roemen de grote omvang van het festival, maar beklagen zich over de Hollandse zomer. In totaal staan er 120 optredens op het programma.

De politie liet weten dat er tot het begin van de avond geen arrestaties zijn verricht. ,,De sfeer is prima, het is alleen erg nat.” Ook het verkeer naar het festivalterrein verliep zonder problemen.

(bron tekst: RTV-NH)