Haarlem – Zondagmiddag heeft de Haarlemse brandweer een paard uit een sloot moeten halen aan de Hofmanweg in de Waarderpolder. Het dier was vermoedelijk rond half drie te water geraakt en de beheerders van de paarden kregen hem niet alleen uit het water. Diverse touwen werden om het dier gewikkeld maar doordat hij behoorlijk diep in de modder stond was hij nog niet zo makkelijk de kant op getrokken. Ondertussen keken vele nieuwsgierige voorbijgangers op deze zonnige zondagmiddag naar de verrichtingen van de hulpdiensten.

Het dier was zichtbaar vermoeid en moest behoorlijk geprikkeld worden om mee te werken om uit het water te worden gehaald. Rond kwart over vier lukte het dan eindelijk om het paard op het droge te krijgen. Een van de verzorgers had ondertussen een behoorlijke plak modder op haar gezicht gekregen van het paard wat uit het water wilde komen. Paard Youri is na deze reddingsactie overgebracht naar een stal waar hij verzorgt zal worden.