Bloemendaal aan Zee – Het strand bij Bloemendaal was woensdagavond het toneel voor een grote multidisciplinaire oefening van de diverse hulpdiensten. De reddingsbrigade van Bloemendaal en Zandvoort, Politie en Ambulancedienst hielden een gezamenlijke oefening om goed met elkaar te kunnen samenwerken.

Rond 19.15 uur kwam de eerste melding dat twee jongen kinderen waren bedolven in een grote zandkuil die ze hadden gegraven. De hulpdiensten kwamen daarna massaal in actie. Een groot stuk strand werd afgezet om zogenaamd een traumahelikopter te kunnen laten landen. Bij het opgraven van de kinderen moesten de slachtoffers worden gereanimeerd. D

Een kwartier na het eerste incident kwam een tweede melding bij de hulpdiensten binnen. Een catamaran was aangetroffen op het strand bij het Kattendel waarop bloedsporen te vinden waren. Er werd echter niemand bij catamaran aangetroffen. De catamaran had een aanvaring met een speedboot gehad en diverse opvarenden waren te water geraakt en verkeerde mogelijk onder drank en drugs. Diverse hulpverleners kwamen in actie om alle ‘slachtoffers’ zo goed mogelijk te verzorgen. De oefening werd voor 10 minuten stil gelegd omdat het vermoeden was dat er echt iets aan de hand was op de zee, dit bleek uiteindelijk loos alarm.

De verschillende hulpdiensten sloten de oefening af met een evaluatie over hoe de samenwerking was verlopen. Sommige strandbezoekers keken raar op toen de hulpdiensten zo massaal in actie kwamen, daarom werd er ook omgeroepen dat het om een oefening ging.