Spaarndam – De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 00.55 uur een melding van een mogelijke ramkraak op een supermarkt op de Lageweg. De agenten zagen dat de complete voorpui vernield was. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld waarbij ook een politiehelikopter is ingezet. De inbrekers zijn de winkel niet ingeweest.

Volgens de eigenaar van de winkel hebben de ramkrakers gisterenavond een auto op het parkeerterrein gezet waarmee ze ’s nachts de winkel in zijn gereden. Nadat ze de voorpui eruit hadden gereden en alle lichten van de winkel aansprongen zijn ze er vandoor gegaan. Het hekwerk voor de winkel is vervolgens ook kapot gereden zodat ze konden ontvluchten.

Een zoektocht naar de inbrekers heeft nog niet tot aanhoudingen geleid. Forensisch rechercheurs stellen een sporenonderzoek in. Getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie worden vriendelijk verzocht dit alsnog te doen.