Zandvoort – Donderdagmiddag zijn de Zandsculpturen op het Badhuisplein in Zandvoort officieel gepresenteerd.Vijf professionele zandsculptuurbouwers, geselecteerd door de Zandacademie uit Den Haag, maakten ieder een sculptuur van de volgende beroemdheden van de Zandvoortse Walk of Fame: Toon Hermans, Kees Verkade, Alain Clark, John Kraaijkamp Sr. en de Oostenrijkse keizerin Sissi.Van 15 tot en met 25 augustus 2011 werden de zandsculpturen gebouwd op het Badhuisplein. De beelden meten ongeveer 3 bij 3 meter en zijn circa 3,5 meter hoog. Op de boulevard is voor elke sculptuur 40.000 kilo speciaal sculptuurzand gestort, het gladde strandzand is namelijk niet geschikt. Het scherpe, hoekige sculptuurzand wordt keihard wanneer het goed aangestampt wordt en is daardoor prima te bewerken door de zandbeeldhouwers. De zandsculpturen staan tot 13 november aanstaande op het Badhuisplein.