Haarlem – De brandweer moest er vrijdagavond aan te pas komen om kleine Max en zijn hoogzwangere moeder uit een kinderdagverblijf in Haarlem ‘te redden’. De moeder kwam Max ophalen uit kinderdagverblijf Baboe in de Ternatestraat in Haarlem noord. De hoogzwangere moeder moest alleen nog even naar het toilet voordat ze naar huis ging. Toen de moeder van het toilet afkwam waren de deuren van het verblijf echter allemaal afgesloten en was er niemand meer te bekennen. Via een telefoonlijst probeerde ze een contact te benaderen maar kreeg helaas niemand meer te pakken. Uiteindelijk is ze via een nooduitgang buiten op het speelplein beland, hier kon ze echter ook geen kant meer op omdat het hek van het plein ook afgesloten was.

Hierop heeft ze besloten de brandweer te alarmeren. Een brandweerman is met behulp van een ladder over het hek geklommen, via het voorhek is de buggy over het hek gezet. Omdat het niet handig was om Max en zijn moeder via het kleine hek te bevrijden is gekozen om ze via het dak van een buurman te bevrijden. Max mocht op de armen van een brandweerman, wat de kleine man niet kon waarderen en enigszins begon te huilen. Na Max klom de moeder omhoog. Via het dak van de buurman kon eerst Max naar beneden en hij keek met de tranen in zijn ogen naar de moeder die naar beneden kwam.

Al met al hebben Max en zijn moeder er ongeveer een uur over gedaan om weer buiten te komen. Nadat het tweetal weer buiten stond kwam de vader aan.