Nieuw Vennep – Politieagenten hebben vrijdagmiddag met wagens rondom het winkelcentrum De Symfonie gestaan in verband met een telefonische bedreiging. De Halfords op de eerste etage had een telefonische bedreiging binnen gekregen waarna de agenten zich rond half twee richting het winkelcentrum spoedde.

De Halfords werd tijdelijk gesloten en naast de politiewagens rondom het winkelcentrum liepen er ook extra agenten binnen. Sommige passanten werden gevraagd om de inhoud van tassen of dozen te laten zien. Rond drie uur werd de winkel weer open gesteld en werd de extra bewaking rondom het winkelcentrum opgeheven. Volgens een agent is er gisteren ook een telefonische bedreiging bij de Halfords in Hoofddorp binnen gekomen, maar volgens een woordvoerster van de Politie Kennemerland is daar gisteren geen melding van gedaan naar de politie toe. De politie doet momenteel onderzoek naar de bedreigingen en kon verder geen informatie geven.