Schiphol – Bij een verkeersongeval op de Fokkerweg bij Schiphol zijn dinsdagochtend drie gewonden gevallen. Het ongeval deed zich rond half zeven voor toen een automobilist vermoedelijk een auto wilde inhalen. De auto klapte tegen een andere auto die van de andere kant kwam. Een derde auto kon niet meer remmen en klapte op zijn voorganger.

Diverse hulpdiensten, waaronder het traumateam uit Amsterdam, kwamen ter plaatse om de slachtoffers te verzorgen. Beide inzittenden van de inhalende auto zijn nadat ze uit het voertuig waren bevrijdt met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De Fokkerweg was door het ongeval lange tijd afgesloten. De verkeersongevallenanalyse van de politie is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Het verkeer moest via Aalsmeer omrijden waardoor er lange files ontstonden.