Haarlem – De brandweer van Haarlem had vrijdagavond een wel heel vreemde reddingsoperatie. Een vrouw die een zak afval weg wilde gooien in een afvalcontainer in de Acaciastraat hoorde gemiauw uit de container komen. Hierop besloot ze de dierenambulance te alarmeren. De man van de dierenambulance kon echter niet in de container komen en schakelde de hulp van de brandweer in.

De gealarmeerde brandweer maakte de container open en een van de spuitgasten twijfelde geen moment en klom in de nauwe container om het arme beestje te bevrijden. Het diertje was snel gevonden en volgens de medewerker van de dierenambulance is het beestje vermoedelijk rond de twee weken oud. De kat zal de komende tijd goed worden verzorgt zodat hij aan kan sterken. Annelies Ditmarsch van de dierenbescherming heeft de poes opgevangen. Volgens haar is het onzeker of de poes het gaat redden want hij is vreselijk koud, ze heeft het diertje opgewamd zodat hij meer kans heeft om te overleven. Wie de poes in de container heeft gedumpt is vooralsnog onbekend.

Video voor het Haarlems Dagblad: