Haarlem – Diverse bewoners kwamen donderdagavond de straat op nadat ze last van stank in hun woning hadden. De eerste melding kwam rond elf uur binnen waarna de brandweer ter plaatse kwam. In de Gedempte Schalkburgergracht is een bedrijf in opdracht van de gemeente Haarlem met rioleringswerkzaamheden bezig. Een speciaal goedje wordt in het riool gebracht wat vermoedelijk de overlast veroorzaakt.

Enkele bewoners in de Colensostraat klaagde donderdagavond dat er een stank in hun woning hing en kregen last van diverse klachten zoals duizeligheid en misselijkheid. Een gespecialiseerde eenheid van de brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten, daaruit bleek dat er inderdaad een verhoogde concentratie werd gemeten.

Medewerkers van de ambulancedienst controleerden zo’n 10 buurtbewoners die na de melding klachten hadden. Terwijl het bedrijf dat de werkzaamheden verricht werd benaderd hebben brandweermannen de diverse putjes in de woningen met water doorgespoeld. Bij enkele woningen waren de gemeten waardes lager geworden maar dit was niet bij iedere woning het geval. Rond kwart voor drie in de ochtend werd gekeken of er nog voor mensen opvang moest worden geregeld.