Haarlem – Woensdagmiddag vond op station Haarlem de officiële opening plaats van de Bibtiotheek op het Station. Gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland Elvira Sweet ontving uit handen van de directeur van initiatiefnemer ProBiblio, Anne Rube, het 250e lidmaatschap. Dit in het bijzijn van de overige partners: wethouder gemeente Haarlem Pieter Heiliegers, directeur Bibliotheek Haarlem en omstreken Lotte Sluyser en algemeen directeur NS Poort Michiel Noy. De Bibliotheek op het Station Haarlem is de eerste bibliotheek op een treinstation in Europa en richt zich specifiek op treinforensen.

Begin augustus is de bibliotheek op station Haarlem open gegaan om proef te draaien. De bibliotheek is helemaal toegerust op treinreizigers, heeft een zeer actuele collectie en is ingericht op snelle service. De Bibliotheek op het station is een experiment dat bij succes op andere grote stations navolging krijgt De eerste resultaten ztjn al zeer verheugend te noemen. Ruim 5000 mensen hebben de bibliotheek inmiddels bezocht en de reacties zijn zeer positief. Het project is bovendien genomineerd voor Beste Bibliotheekproject 2011.