Zaandam – In een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein aan de Vredeweg in Zaandam woedt maandagavond een zeer grote brand. De brandweer is met zeer veel manschappen en auto’s uitgerukt. Er is grote rookontwikkeling.

Op het adres is onder andere een schoonmaakbedrijf gevestigd. Het vrijstaande pand kan nu al als verloren worden beschouwd. Of de rook voor extra overlast in de omgeving gaat zorgen is nog onbekend.

De melder van de brand is gewond geraakt. Een vrouw raakte de buitenmuur van het pand aan. De stenen waren echter al zo heet geworden, dat ze met brandwonden aan de hand naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Er zijn veel bluswagens uit de wijde omtrek opgetrommeld om het vuur te bestrijden. Het is niet duidelijk of er gevaar dreigt van chemische stoffen, aldus de politie.