Hoofddorp – De explosieven opruimingsdienst (EOD) heeft dinsdagmorgen de brisantgranaat die maandag aan het einde van de ochtend aan de Burgemeester Janoniushof gevonden is, onschadelijk gemaakt. De mannen van de EOD hebben een explosieven bij de bom gemonteerd en vervolgens een draad uitgerold zodat hij op een afstandje tot ontploffing kon worden gebracht.

De bom is rond kwart voor elf met een doffe klap tot ontploffing gebracht waarbij de grond een heel klein beetje omhoog kwam. Met een graafmachine werd vervolgens de kuil weer deels uitgegraven resten van de brisantgranaat te zoeken zodat er zekerheid is dat de granaat ook daadwerkelijk is afgegaan. Nadat er kleine stukjes granaat waren gevonden ging de EOD er weer vandoor. Jaarlijks krijgt de EOD ongeveer 2000 meldingen waarvan er zo’n 1800 betrekking hebben op oude vliegtuigbommen.