Hoofddorp – Een motoragent van de Politie Kennemerland is dinsdag in alle vroegte onderuit gegaan. De agent was op zijn motor onderweg naar een melding van een gevallen scooter op het fietspad tussen de Hoofdweg en IJweg die parallel loopt aan de A5. Toen de agent over het fietspad reed gleed hij met zijn motor over het met modder bedekte fietspad onderuit. Een politiebusje en ambulance die achter de motormuis reden gleden ook alle kanten op door het gladde wegdek.

De motoragent hield aan zijn val slechts een vuil pak op en raakte verder niet gewond. De weg is na het ongeval afgesloten voor (brom)fietsers, de gemeente zal hekken plaatsen totdat de weg met een veegmachine is schoongemaakt en het overige modder is weggespoten zodat er zich niet meer onveilige situatie’s voort kunnen doen. Het is nog onbekend welk letsel de gevallen scooterrijder heeft opgelopen.