Haarlem – Na een verkeersongeval op de Europaweg in Haarlem zijn woensdag aan het einde van de ochtend twee personen aangehouden. Rond half twaalf reed de bestuurder van een deze wagen, een 27-jarige Litouwer zonder vaste woon- of verblijfplaats, op de Europaweg in noordelijke richting toen deze op het kruispunt met de Italielaan een andere auto die afsloeg raakten.

De brandweer heeft het dak van de wagen moeten knippen om de bestuurder, een 38-jarige automobilist uit Hillegom, veilig uit zijn wagen te kunnen bevrijden. De bestuurder van de andere wagen raakte bij het ongeval niet gewond, wel is deze man en de eigenaar van de wagen aangehouden omdat er spullen in de wagen lagen die van diefstal afkomstig waren. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Een woordvoerster van de Politie Kennemerland kon woensdag aan het begin van de middag nog geen nadere details omtrent de aanrijding geven. Het kruispunt met Europaweg / Italielaan is lange tijd afgesloten geweest.