Velsen – Een te hoge vrachtwagen heeft er maandagochtend iets na zevenen voor gezorgd dat het verkeer richting Beverwijk muurvast kwam te zitten. De vrachtwagen was iets te hoog en kwam midden in de tunnel helemaal vast te zitten. Het plafond raakte door het ongeval beschadigd.

Nadat het verkeer was stilgelegd en de buis leeg was is de vrachtwagen langzaam in zijn achteruit gezet en is hij naar buiten gereden. Tegelijkertijd is de andere buis open gesteld voor verkeer in beide richtingen. Rond kwart voor acht stonden er veel files in de omgeving van de tunnel

Volgens een medewerker van Rijkswaterstaat zal de schade in de buis worden opgenomen en het vuil worden opgeruimd waarna de buis op een later moment zal worden gerepareerd. De bestuurder van de vrachtwagen kan een hoge boete tegemoet zien.